When lives gives you lemons

When lives gives you lemons 1920 1080 Vasu - Coaching & Trainingen

When life gives you lemons

Sinds de 90’s doe ik tenminste eenmaal per jaar een reinigingskuur. Toentertijd begon dat met een 10-daagse vastenkuur, waarin je nog wel wat at. De laatste jaren de citroensapkuur (zie link). De behoefte dient zich gewoonlijk al vanzelf aan, dus niet vanuit enige dwang of iets dergelijks. Meestal in de herfstperiode.

Dan ga ik naar de Tuinen voor de ingrediënten en dan zit er toevallig net een flinke korting op de blikken Ahornsiroop, één van de belangrijkste ingrediënten. Zo ook nu, de blikken waren afgeprijsd van 31 naar 23 euro en daarop ook nog eens de tweede voor de halve prijs. Gewoonlijk gaan er twee blikken doorheen.

Vaak werk ik er gewoon naast, maar nu heb ik de herfstvakantie vrij genomen. Aan de ene kant voelen de dagen dan wel wat langer, maar je kunt zo ook meer luisteren naar waar je lijf behoefte aan heeft. Vorige week eerst het normale eten wat afgebouwd en vrijdag was m’n eerste dag van niet eten. Wat mag je dan wel? De hele dag water, kruidenthee en het citroensap/water/Ahornsiroop mengsel.

Eigenlijk zijn alleen de eerste paar dagen even wennen. Vandaag heb ik zes dagen niet gegeten, maar ik voel me energiek en mis het ook niet. Wel heb ik met mezelf afgesproken om weer een beetje op te gaan bouwen, wat begint met één sinaasappel eten. Afgelopen zondag heb ik namelijk wel gewoon een hardloop trail gedaan van zo’n 9 kilometer, met veel klimmen. Vanavond een 4 mijl en aanstaande zondag de Posbank trail van 13 kilometer. Naast je kuur bewegen is heel bevorderlijk voor het ontgiften, maar voor zoiets voelt een beetje extra brandstof wel prettig.

Je kunt er als je wilt een koffieklysma (zie link) bij nemen. Hier heb ik je aandacht, of haak je juist af, waarschijnlijk. Het klinkt ranziger dan het is. Misschien doemen bij sommigen de horrorbeelden van Petty Brard ineens op, waar ze real life ging vasten en haar gezeefde ontlasting voor de camera liet zien, aargh. Nee, je stopt een tuitje in je billen en laat een liter koffie naar binnen stromen. Wel biologische natuurlijk. Dat goedje houd je een kwartiertje binnen en dan ga je zoals gewoonlijk op het toilet zitten. Het is één van de snelste manieren om je lichaam en lever van afvalstoffen te ontdoen. Mijn nicht (zie link) gebruikte het bijvoorbeeld bij haar helingsproces met borstkanker.

Enfin, ik voel me er dus heel goed bij, gereinigd, helder, energiek, gereset. Daarbij val je natuurlijk een paar kilo af. De kunst zit hem in de opbouwfase. Vanuit niets, na zo’n tussenpauze, kun je echt heel bewust opnieuw besluiten wat je tot je gaat nemen. Erover praten ligt soms gevoelig, net als wanneer je op kantoor zegt dat je eens een week geen koffie gaat drinken, de suiker laat staan, een maand de tv uit laat, enzovoort. Mensen zijn geïnteresseerd of ze vinden het belachelijk. Dat kan toch niet goed zijn! Vragen? Post ze hieronder, in een PB en/of check onderstaande links.
De site over de citroensapkuur is heel volledig.

Mooie herfst gewenst 🍁

www.citroensapkuur.nl
www.moniquetenbrink.com
https://www.bodyandminddetox.nl/body-detox/koffieklysma/
http://rijndejonge.nl/voeding/koffie-klysma/

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Vasu Coaching Beeldmerk