Mindfulness, Brein en Emotionele Intelligentie (MBE)

Je maakt kennis met de wereld van toegepaste mindfulness, zoals gegeven binnen grote organisaties als Google, KLM en SAP. Door motivatie en aandacht te trainen ga je in je dagelijks leven direct de vruchten hiervan plukken. Deze niet ‘zweverige’ methode is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van mindfulness, emotionele intelligentie en de hersenen.

Vasu Coaching Vorm Paars

MBE informatie

Mindfulness is constant in beweging. Sinds Jon Kabat- Zinn het uit de Vipassana meditatie destilleerde om er vervolgens prachtige programma’s mee te creëren heeft het de wereld verovert. MBSR (mindfulness based stress reduction) en MBCT (mindfulness based cognitive therapy) zijn krachtige toepassingen die hun plek in de maatschappij hebben veroverd. Vanuit een andere hoek ontstond nog geen decennium geleden een nieuwe stroming.

Binnen Google werd de relatie gelegd tussen mindfulness en emotionele intelligentie training. Mindfulness bleek de missing link in leiderschapsontwikkeling te zijn. Stanford University werd ingeschakeld om deze link wetenschappelijk te onderbouwen met hersenonderzoek en zo ontstond de Mindfulness Based Emotional Intelligence of MBEI. Deze variant is lichter dan haar MBSR en MBCT zusjes en blijkt beter toepasbaar in het bedrijfsleven. Niet vreemd dat naast Google ook andere grote internationale organisaties als Intel en SAP het omarmden.

Alle drie bieden ze MBEI programma’s aan hun medewerkers. Google ontwikkelde Search Inside Yourself, Kabat- Zinn trad op als adviseur. SAP nam het programma over en stelde zelfs een director of mindfulness aan, de eerste ter wereld. Intel ontwikkelde een eigen programma voor haar 100.000 medewerkers. Sindsdien is het hard gegaan met MBEI. Deze nieuwe vorm verovert de wereld in een rap tempo. Ook Nederlandse bedrijven hebben haar ontdekt.

Wat levert deze cursus je op?

  • Mentale fitheid en helderheid
  • Flexibele mindset, zelfregulatie
  • Stress reductie, meer veerkracht
  • Ontwikkeling van zelfbewustzijn
  • Bewuster en gelukkiger leven
  • Makkelijker loslaten en accepteren
  • Emotionele intelligentie (EQ)

Hierbij de door Bas vertaalde quantum light breath van Jeru Kebal, met muziek eronder van Bert. Een ‘actieve’ ademmeditatie, dus geen mindfulness, waarbij de adem ook het ankerpunt is om in het NU aanwezig te blijven. Hier wordt juist actief in geademd. Het reinigt je fysieke én emotionele lichaam en helpt je wél om door de dag heen meer bij de adem en in het moment te blijven. Veel plezier ervan!

Benieuwd naar alle trainingen die wij verzorgen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Vasu Coaching Beeldmerk