MBE Training

Dit 4-tot 8 weken durende op mindfulness gebaseerde emotionele intelligentie programma voor scholen is er voor leerlingen/studenten, ouders en leerkrachten/onderwijzers.

Vasu Coaching Vorm Paars

Wat kun je verwachten?

De afgelopen jaren mochten we ervaren dat deze methode zeer geschikt en inpasbaar is op scholen, goed af te stemmen op de behoefte van groep en individu. Daarnaast geef ik, samen met Tamara van Well, in overleg ook naschoolse 4 tot 8 weken trainingen. Zij is opgeleid binnen de methode van Eline Snel. Zo kunnen we beide ondergenoemde stromingen aanbieden/ combineren. Kinderen ervaren met name meer rust en geven aan beter om te kunnen gaan met drukte in hun hoofd en omgeving.

Je wordt meegenomen in de wetenschap achter, en de ervaring van, mindfulness (aandacht training).

Tijdens de training leer je stap voor stap aan de slag te gaan met mindfulness en hoe hiervan in je dagelijks leven de vruchten te plukken. Deze methode is gebaseerd op recente onderzoeken op het gebied van mindfulness, emotionele intelligentie en de hersenen.

Wat levert deze curses je op?

  • Verbeterde aandacht en concentratie
  • Ontwikkeling van mentale fitheid en helderheid
  • Flexibele mindset
  • Meer veerkracht
  • Ontwikkeling van zelfbewustzijn
  • Bewuster en gelukkiger leven
  • Makkelijker loslaten en accepteren
  • Stress reductie
Vasu Coaching Vorm Groen 2

Maak kennis met de wereld van toegepaste mindfulness

Informatie over MBE

Mindfulness is constant in beweging. Sinds Jon Kabat- Zinn het uit de Vipassana meditatie destilleerde om er vervolgens prachtige programma’s mee te creëren heeft het de wereld verovert. MBSR (mindfulness based stress reduction) en MBCT (mindfulness based cognitive therapy) zijn krachtige toepassingen die hun plek in de maatschappij hebben veroverd. Vanuit een andere hoek ontstond nog geen decennium geleden een nieuwe stroming.

Binnen Google werd de relatie gelegd tussen mindfulness en emotionele intelligentie training. Mindfulness bleek de missing link in leiderschapsontwikkeling te zijn. Stanford University werd ingeschakeld om deze link wetenschappelijk te onderbouwen met hersenonderzoek en zo ontstond de Mindfulness Based Emotional Intelligence of MBEI. Deze variant is lichter dan haar MBSR en MBCT zusjes en blijkt beter toepasbaar in het bedrijfsleven. Niet vreemd dat naast Google ook andere grote internationale organisaties als Intel en SAP het omarmden.

Alle drie bieden ze MBEI programma’s aan hun medewerkers. Google ontwikkelde Search Inside Yourself, Kabat- Zinn trad op als adviseur. SAP nam het programma over en stelde zelfs een director of mindfulness aan, de eerste ter wereld. Intel ontwikkelde een eigen programma voor haar 100.000 medewerkers. Sindsdien is het hard gegaan met MBEI. Deze nieuwe vorm verovert de wereld in een rap tempo. Ook Nederlandse bedrijven hebben haar ontdekt.

Benieuwd naar alle trainingen die wij verzorgen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Vasu Coaching Beeldmerk