Winterzwemmen Zwolle

Vasu Coaching Vorm Paars

Rondje winterzwemmen

Gestopt…

Het officiële winterzwemmen (het faciliteren ervan) vanuit Stichting Vasu is in Zwolle gestopt. Er zijn echter wel winterzwemmers actief, deze vind je onder andere in de besloten Facebook groep Winterzwemmen Zwolle. De reden is dat ik (Bas) verhuisd ben naar Loenen om een retraitecentrum te exploiteren. Wellicht start ik het hier wel weer op, maar in Zwolle vind je mij sporadisch. Wie weet komen we elkaar nog eens tegen op het strand. Laten we het winterzwemmen virus blijven verspreiden ❤Veel licht, liefde & ijs gewenst!

Voorgaande mededelingen:

START 18-10-2020

Verzamelen om 10:00 uur helemaal links op het strand (gezien met je rug naar Grand Café Milligers) van Stadshagen, Zwolle. Kom in warme kleding, met je zwemkleding hieronder.

We starten met warming-up; een paar oefeningen (bv; klok/slinger, squat, jumping jack, wrijven vd nieren). Adem tijdens de voorbereiding zoveel mogelijk in en uit door de neus. In het water zoeken we een zo rustig mogelijke ademhaling op, in door neus uit door mond.

Soms doen we dan eerst nog een ademtechniek voor focus, nog een korte opwarmer en gaan vervolgens (bij grote groep in 2-tallen) gezamenlijk in stilte het water in en zwemmen hooguit een minuutje. Goed opgewarmd dus en niet te lang erin. Zo bereiken we een optimaal resultaat zonder onderkoeling.

Daarna is er gelegenheid iets warms te drinken bij de Milligers.

Aangezien dit géén workshop is, maar een wekelijkse activiteit waarbij je gewoon kunt aanhaken, is de workshop ter voorbereiding ZEKER aan te raden! Koude trainingen zelf (dagworkshops) vinden plaats in Loenen, ongeveer eenmaal per maand…

Hoe ziet het rondje winterzwemmen eruit?

 • Om 10:00 uur verzamelen bij de Milligerplas, ter hoogte van Grand Café de Milligers
 • Rondje staande bodyscan (aankomen), losmaken en warming-up
 • Lopers (joggen) een rondje Milligerplas, eventuele achterblijvers warmen ter plekke op met de oefeningen van ervoor en evt. eigen oefeningen, zoals opdrukken e.d. (warm worden en blijven, net tegen zweten aan)
 • Ademronde (Pranayama of WHM)
 • Kort rondje warming-up
 • Groep gezamenlijk in tweetallen het water in, 30 tot 60 seconden zwemmen, adem in door neus en uit door mond, adem omlaag brengen (ontspanning)
 • ca. 11:00 Aankleden en naar huis of iets (warms) drinken in de Milligers

Voor het faciliteren van, en informeren over, vragen we een bijdrage van € 10, strippenkaart 10 x voor € 50,- Inclusief warm drankje bij de haard!

Voorbereiding

 1. Kom in loop- (comfortabele) en warme kleding
 2. Neem handdoek mee, evt. badjas en slippers voor buiten omkleden
 3. Warme, droge kleding voor na het zwemmen

Veiligheid

 1. We warmen goed op (om kramp te voorkomen en voor optimaal resultaat)
 2. We zwemmen kort (max. 10 tot 30 ademhalingen), ca. 1 minuut, voor optimale veiligheid en maximaal resultaat
 3. We gaan in 2-tallen (buddies) te water en kunnen elkaar zo in de gaten houden (of iemand de ‘gasping’ hoge ademhaling kan laten zakken, ontspanning kan vinden en niet te lang in het water blijft)
 4. Contra indicaties; hoge bloeddruk, epilepsie, hartproblemen, ook bij twijfel graag contact opnemen van te voren!

Schrijf je in voor het winterzwemmen!

juni 2024
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Benieuwd naar alle trainingen die wij verzorgen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Vasu Coaching Beeldmerk