MBEI & Brainhack
Human Potentials

PARTNER VOOR BEWUSTZIJN IN BEDRIJF

Focus, Resilience, Well-being, Growth, Success

HUMAN Potentials is dé partner voor bewustzijn in bedrijf. Voor een vrijer werkend leven met meer focus, veerkracht en betekenis. Voor jezelf. Voor je collega’s. HUMAN Potentials begeleidde in het afgelopen decennium tientallen organisaties in bewustzijnsgroei. Daarmee mobiliseren we niet alleen mentale vitaliteit en flexibiliteit maar waarborgen we dat jouw organisatie als collectief beweegt naar een bewuster en aantrekkelijker werkklimaat. Inclusief de visie, ontwikkeling en communicatie die ervoor nodig is om dat voor elkaar te krijgen.

Wij geloven dat het nieuwe bewustzijn van liefde, wijsheid en compassie gevoed door effectieve en wetenschappelijk bewezen technieken bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid, duurzame organisaties en een duurzame wereld in harmonie. Organisaties die met ons samenwerken investeren in bewuste, vitale en veerkrachtige werknemers.

Vasu Coaching Vorm Paars

HUMAN POTENTIALS

De werkplek als een plek voor ontplooiing, als een omgeving om het beste uit jezelf te halen. HUMAN Potentials bouwt werkklimaten waar medewerkers hun potentie realiseren door bewustzijnsgroei. Daarom geloven we niet in de traditionele aanpak van Human Resources alleen. HUMAN Potentials bouwt aan menselijk kapitaal door de maximale potentie en persoonlijk leiderschap van professionals te realiseren. Inclusief het werkklimaat wat daar voor nodig is. Gevolg: minder verzuim, verloop en burn-outs en meer werkgeluk!

BREIN OPTIMALISATIE

Hersenwetenschap toont aan dat ons brein neuroplastisch en dus trainbaar is! Gedachtenmanagement, stress reductie, ad hoc ontspanning, focus, mentale scherpte, ze zijn allemaal te trainen. HUMAN Potentials trainingen optimaliseren het gebruik van je brein en zenuwstelsel. Zowel de wetenschappelijke onderbouwing als het opdoen van persoonlijke ervaring waarborgt toepassing vanuit overtuiging. En dat zorgt voor blijvende resultaten.

EMOTIONELE INTELLIGENTIE

Onze trainingen zijn gebaseerd op de Google Search Inside Yourself en Mindfulness Based Emotional Intelligence methoden. Ze vergroten sociale vaardigheden door toename van zelfbewustzijn, zelfmanagement, empathie en motivatie. HUMAN Potentials bouwt aan emotionele en mentale vitaliteit van professionals. Daarmee vergroten we persoonlijk leiderschap en voeden we duurzame inzetbaarheid, ook in situaties of teams met uitdagingen.

AANPAK OP MAAT

De HUMAN Potentials bouwstenen helpen professionals in organisaties te transformeren naar bewuste, vitale en veerkrachtige werknemers. De inzet, volgtijdelijkheid, frequentie en mate van eigen beheer (na train the trainer) of uitbesteden van deze bouwstenen is uniek. Samen met u bepalen we een aanpak op maat. Een aanpak die voor jouw organisatie werkt. Daarmee mobiliseren we niet alleen persoonlijke transformaties maar waarborgen een bewuster werkklimaat dat motiveert.

TRAININGEN

Onze aanpak is op maat. Op basis van onze bouwstenen, jarenlange ervaring en vernieuwende methoden en technieken, stellen we de juiste aanpak samen voor uw organisatie. Uiteraard met oog voor de uitdagingen van de professionals in uw team of organisatie. We nemen een gedegen en beproefde aanpak mee zonder blind te zijn voor wat er in de groep leeft en wat er echt nodig is om te veranderen.

Tijdens deze COVID-19 periode zijn alle trainingen bovendien ook online via livestreams te geven.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

GEMETEN IMPACT VAN ONZE TRAININGEN

In het afgelopen decennium inspireerde HUMAN Potentials duizenden professionals en leiders voor een (werkend) leven vanuit meer focus, veerkracht, emotionele intelligentie, wijsheid en compassie. We volgden een representatieve steekproef hieruit voor en na onze trainingsprogramma’s. Hoewel alle gevolgde professionals in de basis reeds prima functioneerden zagen we significante verbeteringen in innerlijk leiderschap vaardigheden.

HACK JE BREIN VOOR MEER RUST, FOCUS EN VEERKRACHT

BrainHack is een effectieve en wetenschappelijk onderbouwde manier om hersenen te trainen, waarin deelnemers gedurende 3 tot 5 maanden kennis maken met de werking van het brein en de principes van aandachttraining, ademhalingstechnieken, positieve psychologie en brein optimalisatie. Deelnemers worden uitgenodigd de geleerde principes meer wekelijks te oefenen, ze te testen in hun eigen (werk)omgeving en ervaringen te delen met een buddy. BrainHack is niet alleen een vrijblijvende training maar een inspirerend programma van 6 ochtenden en ‘learning by doing’ tussen de sessies voor daadwerkelijke breinoptimalisatie toegepast in de praktijk.

EFFECTEN VAN BRAINHACK GROEPSTRAINING

 • Het slimme onbewuste, leren de hersenen optimaal te benutten;
 • Beter omgaan met stress, weerstand en onrust;
 • Geheugentraining, beter leren benutten van geheugen;
 • Toename van het zelfbewustzijn, zelfmanagement en zelfvertrouwen;
 • Concentratietraining, meer aandacht voor werk, vergaderingen en collega’s;
 • Communicatietraining, spreken en luisteren met aandacht en feedback geven;
 • Door efficiëntere focus intenser werken en leven, meer genieten van het werk;
 • Het vinden van interne rust;
 • Beter omgaan met belemmerende gedachten en emoties;
 • Veerkracht, flexibiliteit en weerbaarheid nemen toe.

 

MINDFULNESS BASED EMOTIONAL INTELLIGENCE VOOR ORGANISATIES

De HUMAN Fundamentals training is een Mindfulness Based Emotional Intelligence (MBE) programma voor professionals binnen organisaties. Dit is een door Human Potentials (powered by Bridgeman) opgerichte methode die geaccrediteerd is bij de Vereniging Voor Mindfulness (VVM). Deze methode kenmerkt zich door de combinatie van mindfulness toepassing, wetenschappelijke onderbouwing en ontwikkeling van emotionele intelligentie. Deze training bestaat uit 6 sessies waarin de bouwstenen voor praktische toepassing van mindfulness principes en emotionele intelligentie de revue passeren aan de hand van inspirerende theorie en effectieve oefeningen.

HUMAN GROWTH GROEPSTRAINING

TRANSFORMEER NAAR DE BESTE PROFESSIONAL DIE JIJ KUNT ZIJN

HUMAN Growth is een 20 weekse transformatietraining gericht op stapsgewijze verbetering van werk- en levenskwaliteit. Deze training is gebaseerd op de Lichter Leven methodiek van Robert Bridgeman en toegepast in een zakelijke context. De basis is toename van zelfbewustzijn a.h.v. onze 13 stappen. Gedurende het programma wordt gewerkt aan hindernissen of blokkades die deelnemers tegen komen. De laatste sessies staan in het teken van het realiseren van een (werkend) leven vanuit passie en betekenis. De nodige dosis inspiratie, doorgronding, opschoning, volharding en motivatie helpen de deelnemers de gewenste werkelijkheid te manifesteren.

EFFECTEN HUMAN GROWTH GROEPSTRAINING

 • Groei zelfbewustzijn, meer ontspanning in werkend leven;
 • Transformatie van individuele pijnpunten, hindernissen en blokkades;
 • Motivatie tot nieuwe keuzes en manifesteren daarvan;
 • Een (werkend) leven met meer kwaliteit, passie en geluk.

BRAINHACK CLINICS

INSPIRATIE, INZICHT EN TOEPASSING IN EEN NOTENDOP

BrainHack is een effectieve en wetenschappelijk onderbouwde manier om hersenen te trainen, waarin deelnemers kennis maken met de werking van het brein en de principes van aandachttraining, ademhalingstechnieken, positieve psychologie en brein optimalisatie. Van 1 uur tot een meerdaags seminar stellen we themagewijs clinics samen voor jouw team of organisatie.

CLINIC THEMA VOORBEELDEN

 • Omgaan met werkdruk;
 • Ontspannen leven en werken;
 • Focus en aandacht in taak en gesprek;
 • Mentale flexibiliteit;
 • Verbeteren slaapkwaliteit;
 • Emotionele intelligentie;
 • Of een ander in de lijn van BrainHack thema dat we in overleg bepalen.

AANPAK OP MAAT

JOUW (ORGANISATIE) BEHOEFTE OPTIMAAL INGEVULD MET DE OPTIMALE MIX VAN ONZE METHODEN

Human Potentials begeleidde in het afgelopen decennium tientallen organisaties in bewustzijnsgroei. Deze ervaring zetten we in om snel tot een effectieve aanpak te komen. Natuurlijk heeft uw organisatie specifieke eigenschappen, wensen en doelstellingen. We bepalen samen de best passende mogelijkheden en optimale aansluiting binnen uw organisatie. Human Potentials maakt gebruik van meerdere bouwstenen om de mensen binnen uw organisatie te helpen transformeren naar bewuste, vitale en veerkrachtige werknemers. De inzet, volgtijdelijkheid, frequentie en mate van eigen beheer of uitbesteden van deze bouwstenen is uniek. Samen met u bepalen we een aanpak op maat. Een aanpak die voor uw organisatie werkt. Daarmee mobiliseren we niet alleen persoonlijke transformaties maar waarborgen we dat uw organisatie als collectief beweegt naar een aantrekkelijker en bewuster werkklimaat. Inclusief de visie, ontwikkeling en communicatie die ervoor nodig is om dat voor elkaar te krijgen.

Tijdens deze COVID-19 periode zijn alle trainingen bovendien ook online via livestreams te geven.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

Druk aan het (thuis)werken in deze roerige tijd of naarstig op zoek naar nieuwe uitdagingen? Hoe blijf je het optimale uit jezelf halen? HUMAN Potentials gelooft dat het antwoord daarop simpel is! Regelmatige meditatie, yoga of bewuste ademhaling verscherpt je brein, balanceert je zenuwstelsel en shift je mindset! Doe elke dins- en donderdag mee aan ‘Energy for lunch’ voor een half uurtje innerlijke inspiratie, motivatie en ontspanning. Omdat er veel meer uit je lunchpauze te halen is dan een broodje kaas…!

Energy for lunch

Vasu Coaching Vorm Groen 2

Maak kennis met de wereld van toegepaste mindfulness

Werkvormen

1. Zelfbewustzijn, zelfmanagement en zelfvertrouwen

Door zelfreflectie oefeningen individueel, in tweetallen en groepjes krijgen deelnemers een verdiept inzicht in zichzelf, hun waarden, drijfveren en motivaties. Ze leren beter om te gaan met emoties en ontwikkelen een dieper begrip van eigen gedrag en overkomen op anderen.

2. Empathie en compassie in interactie met anderen en zelf

Door oefeningen individueel en in tweetallen trainen deelnemers de delen van hun brein die geassocieerd worden met empathie en compassie. Inter- relationele onzekerheden nemen af en deelnemers leren met openheid en affectie te communiceren. Denk hierbij aan lichaam scans, mindful spreken, compassie training en vriendelijkheid oefeningen.

3. Toegepaste mindfulness

Deelnemers leren mindfulness toepassen in dagelijkse werkzaamheden, variërend van vergaderen, mindful e-mailen, mindful bellen tot de service aan boord mindful verlenen.

4. Mindfulness meditatie beoefenen

Mindfulness wordt ontwikkeld door middel van mindfulness meditatie, deelnemers leren deze meditatievorm beoefenen en krijgen tools mee om thuis te oefenen.

5. Communicatie met aandacht

Deelnemers leren in twee en drietallen mindful (met aandacht) te spreken en luisteren. Ook toepassingen als mindful vergaderen, mindful e-mailen en mindful bellen komen aan de orde. Communicatie wordt hierdoor duurzamer, efficiënter en duidelijker.

6. Motivatie & commitment

Deelnemers leren door zelfreflectie hun motivatie te vinden. Waarom doe ik wat ik doe? Wat zijn mijn drijfveren en waarden? Wat gebeurt er binnen Human Capital Care dat mij kan helpen groeien en hoe draag ik bij aan de organisatiedoeleinden. Vervolgens leren ze motivatie om te zetten in doelen stellen.

7. Inzicht in de werking van het brein m.b.t. emotionele intelligentie en mindfulness

Aan de hand van het meest actuele hersenonderzoek (Stanford University) leren deelnemers hun hersenen kennen en de effecten van meditatie op o.a. : beter onthouden, meer creativiteit, vecht- vlucht reacties en stress, empathie ontwikkeling etc.

8. Aandachttraining

Toegenomen focus in werk en privé door gerichte concentratietraining.

9. Omgaan met stress en ontspanning

Het vermogen ontwikkelen om doormiddel van o.a. ademhalingsoefeningen stress te managen en in een paar minuten van stress in ontspanning te komen. Deelnemers ervaren meer rust en overzicht in werk en leven en leren beter om te gaan met belemmerende gedachten en emoties.

10. (Innerlijk) Leiderschapsontwikkeling

Deelnemers leren zichzelf beter te managen, leren hun overkomen op collega’s en medewerkers en ontwikkelen meer zelfvertrouwen. Gerichte oefeningen helpen leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.

11. Frustratie in werk afnemen

Door gerichte oefeningen leren omgaan met frustratie, woede en vergelijkbare emoties. (BOM, STOOR).

12. Veerkracht & flexibiliteit

Door mindfulness beoefening en gerichte geleide oefeningen ontwikkelen medewerkers meer veerkracht, waardoor ze beter in staat zijn om te gaan met tegenslagen, veranderingen en turbulente periodes.

Benieuwd naar alle trainingen die wij verzorgen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Vasu Coaching Beeldmerk