Trainers

Tjardo Meulenbroek

Als eerste wil ik graag delen dat ik het erg leuk vind bij het Zonnehuis betrokken te zijn. Wat een fijne energie en mensen. Bas heeft mij gevraagd iets over mijzelf te vertellen nu ik samen met hem op de planken sta.

Ik ben vader van 2 prachtige dochters Juna (8) en Soleil (4). Woon samen met mijn vriendin Renate op onze droomplek, in Steenenkamer. De afgelopen 15 jaar ben ik actief bezig met persoonlijke ontwikkeling voor mijzelf en anderen en ervaar ik dat ik daar echt energie van krijg. Iedere dag help ik mensen het verschil te maken door zichzelf te zijn. Dat is ook de belangrijkste reden van bestaan van mijn bedrijf Critical Minds. Wij helpen bedrijven om doorlooptijd te verkorten van hun projecten. Hierbij gaat het vaak over processen en systemen, maar het belangrijkste in mijn ogen is aandacht voor de mens. En hen helpen om de meeste authentieke versie van zichzelf te zijn. Ik ben hierbij een spiegel en help met vraagstukken als: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Mooi om te zien hoe een ieder groeit als hier bewustzijn op is. En waarom is dat dan belangrijk? Ik ben ervan overtuigd dat je dan betere keuzes maakt en daardoor meer duurzaam geluk ervaart.

Naast mijn rol als ondernemer ben ik begonnen met het geven van trainingen en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Mooi om alle concepten, kennis en oefeningen die ik zelf de afgelopen 15 jaar heb geleerd door te geven aan anderen. Een onderdeel hiervan is het transformatief coachen. Hierbij buigen we beperkende overtuigingen en negatieve gevoelens om en helen wij trauma’s. Uiteindelijk leidt dit tot een lichter leven. Deze passie delen Bas en ik.

Zelf zitten mijn uitdagingen vooral op vertrouwen en vertragen. Vertrouwen hebben in de goede afloop, vertrouwen hebben in mijzelf. Soms heb ik het gevoel dat ik de hele wereld aan kan en dan is daar weer twijfel. Erg interessant om dan naar binnen te gaan en te onderzoeken wat er te leren is op dat moment, soms ook vervelend ;). Vertragen is daarbij essentieel voor mij. Dat zorgt ervoor dat ik in verbinding blijf met mijzelf. Het Zonnehuis is echt een plek om te vertragen en compassie te ervaren. Ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren en jullie te leren kennen.

Meer over Tjardo & Critical Minds

 

Louise Oldeman

Het is mijn droom om vanuit ontwikkeling en energie een beweging te creëren en om mensen te helpen (motiveren) zodat zij als individu én als onderdeel van een systeem (familie, vrienden, werk) in harmonie kunnen leven. Met meer rust, ruimte en (zelf)vertrouwen. Daar word ook ik blij en gelukkig van.

 

Olympisch goud was altijd mijn droom. Als karateka vocht ik voor het Nederlandse team op Europese- en Wereldkampioenschappen. Alleen toen ik een half jaar in Zuid-Afrika in een township woonde en werkte, besefte ik dat deze droom mij niet gelukkig ging maken. Tijdens deze periode stond mijn leven even op ‘pauze’ en was er ruimte voor ‘niks moeten’. Daar ben ik de volgende vragen gaan onderzoeken: ‘Wat maakt mij echt gelukkig?’, ‘Waar krijg ik plezier van?’ en ‘Waar wil ik mijn tijd en energie in stoppen?’

 

Afgelopen jaren heb ik een interne transformatie doorgemaakt: meer rust, vertrouwen en compassie. Rust in mijn ‘eindeloze zoektocht’ naar beter, meer en nooit genoeg. Vertrouwen op mijn eigen kwaliteiten, mijn kennis en mijn kunde, en vooral vertrouwen op mijn intuïtie. Compassie voor anderen en zeker ook voor mijzelf, wat leidt naar liefdevoller naar mezelf en de ander kunnen kijken.

 

Nu werk ik als systeemcoach en trainer en hierin komen mijn talenten, kennis en ervaringen samen. Ik heb gevonden wat ik het allerliefste doe. De twinkeling in iemands ogen en diens positieve ontwikkeling maakt me enorm blij. Daar doe ik het voor!

 

De technieken en werkvormen die ik gebruik zijn gebaseerd op kennis uit mijn opleidingen Familie- en organisatieopstellingen, Identiteitsgerichte psychotrauma therapie (IoPT), Master in Coaching, NLP (Neurolinguïstisch Programmeren), (internationale) yogadocenten opleidingen, mindfullness massage en Vipassana meditatie.

Meer over Louise…

Bas Kniest

Mijn roeping is mensen ultiem geluk te laten ervaren. Door verstilling, vertraging, ontspanning en jezelf volledig te accepteren ervaar je weer/meer verbinding met je innerlijke bron. Een plek zonder tegenstellingen, leeg en tegelijkertijd vol van onvoorwaardelijke liefde; gelukzaligheid, inspiratie, verbinding en vreugde. Onderweg leren we filters, trauma’s en overtuigingen, te herkennen, doorgronden, omarmen en te helen.

 

Opgegroeid binnen de horeca ontwikkelde ik een passie voor dienstbaarheid en een extra zintuig voor het aanvoelen wat anderen nodig hebben. ‘Door dienen verdienen’ prijkte een tegeltje op de wand van de hotelschool. Doordat mijn ouders altijd druk waren hiermee werd mijn coping strategie er ook nog eens één van pleasen. Totdat ik mijzelf ging afvragen wie ik zelf dan ben. Fysiek, mentaal spiritueel én emotioneel.

 

Ik werkte gedurende de jaren ’90 vervolgens binnen de jeugdhulpverlening en ontdekte meditatie en ademtechnieken. Daar werd ik zo enthousiast over dat ik mij door alle religies en stromingen, door goeroes en allerlei spirituele activiteiten wurmde. In die tijd was er nog geen sociale media en ik vond weinig bedding om er ook mijn werk van te maken. Ik conformeerde me weer aan het ‘normale leven’.

 

Na vier grote reorganisaties binnen de financiële dienstverlening, waar ik als adviseur werkzaam was, kruiste meditatie mijn pad weer. En nu wel wetenschappelijk onderbouwd en omarmd door grote organisaties. Het voelde als een tweede kans in mijn leven. Ik startte Vasu coaching en training en gaf meditatie trainingen op scholen, binnen bedrijven en aan particulieren. Vrij snel kwamen daar de coach trajecten en koude training bij. Een mooie combinatie van verschillende ingangen, welke elkaar ondersteunen.

 

Vandaag de dag geef ik deze coaching, trainingen, opleidingen en retraites alle in het per 1 januari overgenomen voormalige hotel van mijn ouders, nu ‘retraitecentrum ’t Zonnehuis’. De bedoeling is deze plek weer één geheel te maken, een locatie ter ondersteuning aan al ons mooie werk.

Meer over Bas/ Vasu coaching…

 

Terug naar de retraite pagina…

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Vasu Coaching Beeldmerk