Roeping

Roeping 5124 3452 Vasu - Coaching & Trainingen

Roeping

“Die heeft zijn roeping helemaal gevonden”, klinkt fijn hè?

En dat is ook fijn natuurlijk, want naast een antwoord op de vraag ‘wie ben je’ is een antwoord vinden op de vraag ‘wat kom ik hier doen’ ook wel heel geruststellend. En hoewel zo’n antwoord met onze beperkte mind nooit volledig valt te bevatten kunnen we het wel voelen, sensen, bij benadering begrijpen.

Op beide existentiële vragen vind je natuurlijk antwoorden door te verstillen, te vertragen, door meditatie. Misschien eerst na lang zoeken in de buitenwereld, door fysieke gerichtheid of door het mentale afpellen van de geest of door emotioneel volledig te doorvoelen. Om zodoende via de bewustwording van alles dat je niet bent te komen tot het ervaren van datgene dat je wél bent.

Hoewel de antwoorden op wat je hier hebt te doen vanzelf komen wanneer je enig idee hebt van wie je werkelijk bent is het ook mogelijk jezelf te leren kennen via het leren doorvoelen van wat je hier komt doen. Door te herkennen en te erkennen van, en uitdrukking te geven aan, wat er door jou heen wil gebeuren en gezegd wil worden zit je als getuige op de eerste rij om jezelf te ont-dekken.

Tijdens het coachtraject gebruiken we verschillende ingangen om doelen, wensen en verlangens naar boven te halen. Door middel van cognitieve oefeningen of juist oefeningen tijdens diepe ontspanning. Daar laten we vervolgens een turfsysteem op los, waardoor jouw uiteindelijke top 10 mentaal niet meer bij te benen is. Door te werken met meditatie, visualisatie en affirmatie een de manifestatie, het realiseren van de gewenste doelen ontwikkel je jouw innerlijke kompas. Jouw passie als GPS van de ziel.

Een andere benadering, welke we ook tijdens de trainingen van Prestatiemeesters hanteren, komt meer uit de stal van Bentinho en Anurag. Deze gaat er vanuit dat wanneer jij jouw roeping hebt gevonden het leven inderdaad een stuk gemakkelijker wordt. Onze aandacht vliegt immers alle kanten op vandaag de dag, waardoor we onbewust vanuit allerlei tegenstrijdige intenties lopen uit te zenden. Met als gevolg dat we ontevreden zijn met ons leven zoals dat er op dit moment uitziet. Wanneer je echter je diepste roeping kent en voor ogen houdt, dan heb je één hoofd intentie waarnaar alle andere zich als het goed is (bijna) vanzelf gaan voegen.

Het voert te ver om hier volledig met jouw calling, jouw roeping, aan de slag te gaan, maar ik zal een paar richtlijnen geven waarmee je ernaar op zoek kan gaan.

My calling is people experience… Oftewel; mijn roeping is dat mensen… ervaren.
Dit is de zin waar je uiteindelijk op uit wil komen, met jouw roeping op de puntjes. Bijvoorbeeld, mijn roeping is dat mensen doorlopend geluk en ontspanning ervaren. Ten eerste omvat het woord mensen niet alleen de ander, maar ook mijzelf. Dus door te gaan voor mijn roeping ervaar ik het zelf ook. Ik zal immers alles in het werk stellen om een lichtend voorbeeld te worden van wat ik anderen wil bieden. Een roeping is niet super statisch, dus eenmaal je roeping gevonden kan deze gaandeweg wel verder ontwikkelen of bijgesteld worden.

Drie vragen om bij jouw roeping te komen;

  • Stel je laat iemand achter na een mooi samenzijn, en je gaf iets waarvan hij/zij nu helemaal oplicht, wat zou datgene zijn?
  • Stel je zou deze planeet verlaten, of je nu sterft of in een ruimteschip stapt, en je zou een 3-jarige of jouw eigen kind iets meegeven, wat ze van het leven zouden kunnen krijgen, wat zou dat dan zijn?
  • Welke ervaring had je in jouw leven, dat wanneer je er nu op terugkijkt, dat jij je dan werkelijk voelde leven. Dat je je werkelijk vervuld voelde, het lichtte je op, wat ervoer je?

Wanneer je het idee hebt dat je jouw calling/roeping gevonden hebt, houd hem eens tegen een ander of anderen aan, bespreek hem om te kijken en te voelen of hij klopt, dan kun je al eens geen kijken in hoeverre jouw leven nu al hierop is ingericht. Leef je ernaar en zo ja, in welke mate? Je kan vervolgens een lijst maken met kolommen.

Inconsistent – Uitbreiden – Creëren. Ik ga er even vanuit dat dit voor zichzelf spreekt, maar licht hem graag toe voor wie dat wil.

Zoek ten slotte mensen in je omgeving met wie je over jouw roeping kan sparren en/of die je ook accountable houden, dus aan wie je kan vragen of ze jou willen spiegelen, jou eraan herinneren of je zelfs confronteren wanneer je dingen doet of zegt die zeker niet congruent zijn met jouw roeping. Zodat je kan gaan onderzoeken; ‘wat geloof ik ergens nog dat ik deze tegenstrijdige opmerking, dit tegenstrijdig gedrag, uit?’

Zoals genoemd komt bovenstaande terug in het individuele coachtraject. Maar ook tijdens de online training https://www.vasucoaching.nl/product/90-dagen-challenge/ (Speciale Aanbieding)!

In het bedrijfsleven kan het onderdeel zijn van een maatwerk workshop.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Vasu Coaching Beeldmerk