Vasu Coaching Sfeer foto 2

Succesvol manifesteren

Succesvol manifesteren 2560 1391 Vasu - Coaching & Trainingen

Succesvol manifesteren

Een belangrijk onderdeel van de laatste sessies gaat over het manifesteren van je doelen, wensen, verlangens. Aan de hand van de manifestatieformule, journaling, affirmaties en een dreambook maak je jouw dromen waar. Hieronder zal ik daar iets meer over vertellen.

De formule (EP)h X A = M staat voor het beeld (Plaatje) dat je hebt bij je gewenste doel. De E staat voor de ervaring daarbij of de emotie. Je ziet je doel dus niet alleen voor je, je voelt het ook. Oftewel de ervaring van wat dat beeld je brengt. De h staat voor herhaling. De A voor (de te ondernemen) actie of juist de acceptatie van kansen/gelegenheden die er (als logisch gevolg van de wet vd aantrekkingskracht) op je pad komen. Door een duidelijk plaatje te zien en te ervaren, herhaaldelijk, en daarbij over te gaan tot geïnspireerde actie of acceptatie van hetgeen er op je pad komt (meestal buiten je comfortzone) zie je de M, de manifestatie gereflecteerd worden in je fysieke omstandigheden.

Affirmeren

Affirmeren helpt daarbij. Een affirmatie is een bevestiging. Omdat we niet zozeer manifesteren wat we wensen, maar wat we uitzenden, helpt het de gewenste situatie te ervaren alsof het er al is. Bovendien formuleer je deze positief. Dus niet waar je vanaf, maar waar je naartoe wil. Bijvoorbeeld; ‘ik ben zo dankbaar en gelukkig nu ik….’. Dankbaarheid brengt je nog meer in de ontvangstmodus. We hebben altijd geleerd om dankbaar te zijn wanneer we iets ontvangen. Maar andersom is ook waar, wanneer we onszelf in een staat van dankbaarheid brengen zetten we onszelf in de ontvangstmodus. Net zo min als je boos en blij tegelijkertijd kunt zijn kun je ook niet tegelijkertijd gebrek en overvloed ervaren. Dit is dus een keuze.

 

Onze omstandigheden (uiterlijke en innerlijke) reflecteren de optelsom van onze gedachten, overtuigingen, emoties, oordelen, enzovoort. Zowel van de 5% waarvan we bewust zijn als de 95% waarvan we onbewust zijn. Ons emotioneel lichaam, het emotionele spectrum laat ons weten waar we zitten ten opzichte van ons diepste weten. Bovendien brengt goed voelen ons de gewenste manifestaties en minder goed voelen de minder gewenste manifestaties. Een afgeleide daarvan is Murphy’s law, waar je aandacht aan geeft groeit, zowel positief als negatief.

Verschillende methoden

Hoe kom je dan steeds weer terug in de ontvangst modus? Wanneer je volledig in beslag wordt genomen door angst en wat er allemaal niet goed gaat, wat je tekort komt of waar je tegenop ziet wordt je waarneming gefilterd door beperking, door geloof aan gebrek, tekort. Dan is het de kunst om weer terug te komen naar die afstemming met je diepste weten. Eén methode is te beginnen met de meest aanvaardbare, positieve gedachte op dat moment. Deze hoeft nog helemaal niet zo positief te zijn, maar in ieder geval minder negatief.

Zo kom je naar het nulpunt, van waaruit het juist wel weer gemakkelijk is om de positieve kant van het spectrum te vinden en te ervaren. Een andere methode is meditatie. Je remt daarmee de trein richting duisternis af en komt weer in de ontvangstmodus om de eerder afgevuurde raketten van verlangen toe te laten in je fysieke werkelijkheid. Vanuit de vertraging van deze trein is het gemakkelijker over te stappen op de trein naar lichtere, plezieriger gevoelens.

Terug in vortex

Eenmaal ‘terug in de vortex’ (een analogie die veel gebruikt wordt door ‘Abraham Hicks) ervaar je al gauw meer synchroniciteit in je uiterlijke omstandigheden. Je denkt; ‘het zou leuk zijn als…..’ en vrij kort daarna zie je het gewenste terug in je leven. Nu is daar verschil tussen iets wat je een beetje wil en iets wat je hier graag wil of zelfs ‘nodig hebt’. Stap 1 is het verlangen, stap 2 is dat het er al is, weliswaar nog niet in de fysieke realiteit. Daarvoor komt de belangrijke stap 3, toestaan. Jezelf in de ontvangstmodus zetten.

Wanneer je heel afhankelijk bent van het resultaat zijn we geneigd toch iets te ‘doen’, in te grijpen, controle uit te oefenen, te manipuleren, te duwen en te trekken, enzovoort. In plaats van toe te staan. Ontspannen te blijven en te laten gebeuren wat er wil gebeuren. Zo kan dat geld of de gewenste relatie of baan via vele wegen tot je komen. Wanneer wij daar echter met onze beperkte mind tussen gaan zitten zijn we geneigd ons op 1 of een paar mogelijkheden te richten die soms lukken en soms ook niet. Of ze kosten heel veel inspanning. Hier komt de analogie van stroomopwaarts of stroomafwaarts om de hoek kijken.

Speel er maar eens mee. En reageer gerust hieronder, met vragen, opmerkingen, aanvullingen. Hier valt heel veel over te zeggen en ik voeg er graag meer aan toe indien daar behoefte aan is. Mooie dag gewenst!

Meer weten over Mindfulness, Koude training of Coaching?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Vasu Coaching Beeldmerk