Jezelf weer op de eerste plaats zetten

Jezelf weer op de eerste plaats zetten 960 960 Vasu - Coaching & Trainingen

Jezelf weer op de eerste plaats zetten

Wonderlijk hoe een eenvoudige ademtechniek, een korte meditatie of een spiegeloefening de herkenning kan brengen… De her-innering aan je wezen, aan de oorspronkelijke missie om hier überhaupt een voet op aarde te komen zetten. En dát dan de brandstof wordt om het stemmetje vanuit de diepte tegemoet te komen. Om alle coping strategieën los te laten, het pleasen, het schoppen.

Om gewoon jezelf weer op de eerste plaats te zetten.

“Ik kwam bij Bas omdat ik flink met mezelf in de shit zat en ik het gevoel had dat het reguliere hulpcircuit het niet zou gaan doen voor mij en ik merkte dat ik behoefte had aan een kerel die me zou kunnen helpen met de vragen die ik had. Tijdens de kennismaking was ik nog een beetje op mijn hoede, er zit tenslotte nog een sceptische boerenjongen verstopt in mij die nogal veroordelend was over het spirituele gezweef om het maar zo te duiden, ondanks dat ik er al niet meer onbekend in was.

Ondanks de kat-uit-de-boom-mentaliteit heb ik doorgepakt en dat is de catalysator geweest voor een hele bult mooie dingen die er tijdens het Lichter Leven-traject zijn gebeurd. In een aantal sessies geeft Bas uitleg over de concepten en tools die de stappen die je in je leven gaat gebruiken buiten de sessieuren om. Het traject wordt opgebouwd zodat je nooit teveel in één keer te verwerken hebt maar de tijd hebt om je eigen routines rond de stof eigen te maken.

Eén van de hoogtepunten voor mij was het nemen van een ijsbad, waarbij het doel is om je vecht/vlucht-reactie op te merken, te voelen en door die barrière een gevoel van ontspanning te bereiken. Op een rustige en kundige manier heeft Bas me in dat proces begeleid. Ik kan niet omschrijven wat zo’n ijsbad met je doet, tijdens en na maar het is echt wel bijzonder te noemen. En eerlijk: Gewoon vet om te kunnen zeggen dat je het gedaan hebt.

De tools die ik tijdens het traject aangereikt heb gekregen zal ik altijd blijven gebruiken en mee experimenteren omdat (een beetje paradoxaal) ik door juist extra tijd te investeren in bijv. meditatie, yoga of simpelweg ademhalen, juist die tijd op lange termijn terugverdien. Ik ben gefocuster, gedisciplineerder en dankbaarder voor de dingen die ik heb en wat ik vooral heb verdiend is dat ik het vertrouwen in mijn eigen intuïtie weer terug heb gevonden. Ondanks dat ben ik nog steeds een mens en gaan er ook echt nog dingen mis maar ook dat kan ik nu een stuk beter naast me neerleggen.

Dus vanuit de grond van mijn hart krijgt Bas een dikke veer namens mij. Ik ben een dankbare fucker en vind het supertof om Bas als als mentor te mogen hebben en nogmaals: De tools die ik van hem heb gekregen zal ik altijd op mijn manier blijven gebruiken. Namasteee-heee!”

Meer weten over Mindfulness, Koude training of Coaching?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Vasu Coaching Beeldmerk