Op een dag wist je het, ik wordt ZZP-er

Op een dag wist je het, ik wordt ZZP-er 960 720 Vasu - Coaching & Trainingen

Op een dag wist je het, ik wordt ZZP-er! En je verruilde vol enthousiasme, of misschien wel noodgedwongen, je oude leven voor het leven van een entrepreneur, van businessman of -babe. Vanuit die focus en energie zaaide je veel, gaf misschien ook veel weg en behaalde je eerste successen. Soms zat je zo lekker in de flow en gingen overweldigende facturen de deur uit, no limits! Alles was leuk.

 

Al gauw deed je er allerlei randzaken bij, de boekhouding, sociale media, netwerken, acquisitie, samenwerken, kijkjes nemen in de keuken van collega’s, kortstondige of langduriger romances met andere ondernemers en projecten. En opeens begint je het gevoel van ‘werken’ te bekruipen. Hoor je jezelf vaker het woord ‘moeten’ gebruiken, of ‘veel’ en zoek je naar focus. Waar je zo lekker van start was gegaan raak je nu een beetje de weg kwijt. Je ziet andere ondernemers in jouw werkveld inspirerende dingen creëren en begint te twijfelen of dit wel iets voor jou is. Misschien toch nog maar een opleiding doen? Die grotere projecten afstoten en weer terug naar de kern?

 

Je begint wat minder goed voor jezelf te zorgen, zoekt uitvluchten, stelt zaken uit en goede voornemens lijken steeds vaker te stranden. Je wordt nog wel wakker met dat vuur, maar eenmaal je laptop opengeklapt kom je niet meer meteen ter zake. Je checkt je mail, verwijdert wat spam en reageert op de vele appjes. Voor je het weet raak je verdwaald in het veld van alle mogelijkheden. Je beseft dat er niet veel meer uit je handen komt. Laat ik vandaag maar wat ontspannen, iets leuks doen, je raakt ontmoedigd en vertoont vluchtgedrag.

 

Zelf begon ik vrij breed. Coaching, mindfulness training en koude training, voor zo’n beetje álle doelgroepen. Bloggen, vloggen, delen, samenwerken. Particulieren, scholen, grote en kleine bedrijven. De kern, de rode draad is echter steeds mensen, helpen ontspanning te vinden, te helpen ontdekken wie ze in wezen zijn en daardoor te leren luisteren naar hun diepste weten. Dat was eigenlijk vroeger in de horeca, de jeugdhulpverlening en ook binnen de financiële dienstverlening al mijn drive. Wie ben je en wat kom je hier doen, wat heb je te brengen, wat is jouw boodschap, wat is jouw ‘why’, waar wordt je écht blij van? Mijn diensten bevatten de tools en technieken welke je helpen bij het vinden daarvan.

 

Langzamerhand veranderde mijn doelgroep en melden zich klanten voor coaching die ook ondernemer zijn of willen worden. Coaches en trainers, maar ook leidinggevenden, mensen die het gevoel hebben iets bij te willen dragen. Die willen helpen, dienen en daarin het beste uit zichzelf willen halen. Steeds vaker krijg ik dan ook de vraag; ‘ik wil graag voor mezelf beginnen, maar ik weet niet zo goed waar te beginnen. Misschien moet ik eerst nog die en die opleiding doen’. Dan blijkt dat de intentie en drive er al is, dat ze al de nodige opleidingen of trainingen in die (hun) richting hebben gedaan en veel levenservaring hebben. Ze twijfelen alleen nog, koudwatervrees. Of ze zijn juist wel al gestart, zoals ik hierboven omschreef, en zijn in een impasse geraakt; ‘waar wil ik me nú op gaan focussen?’

 

Naar aanleiding van de concrete vraag van zo iemand; ‘Zou je mij willen coachen, om erachter te komen wat ik écht wil en hoe dat in de vorm te gieten. En daar dan ook echt succesvol in te worden?’ heb ik een coachtraject ontwikkeld van 6 sessies van 2 uur, verdeeld over 12 weken. Momenteel doorlopen we samen de pilot en het is de bedoeling dat je dit traject individueel of in een groepje kan doorlopen. Het is een combinatie van het Ontwikkel jouw passie (lichter leven) traject en business coaching. Zo kun je jezelf stapsgewijs realiseren en actualiseren. Dus ontdekken wie je bent, wat je wilt en dat dan in de vorm gieten. Geld verdienen met datgene wat jij het allerliefste doet! Moeiteloos.

 

De pilot doen we nu geheel online, maar een combinatie van online en live is (in de toekomst vast weer) mogelijk. Vanaf 1 augustus starten we een groep op de zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur. Individueel dit avontuur aangaan kan in overleg. Bij het traject krijg je de beschikking over een online leeromgeving, waarin je al het materiaal vindt, voorbereiding, sessie inhoud, thuisopdrachten en inspiratie. Wil je meer informatie of je meteen aanmelden voor een individueel of groepstraject, dan ga je hierheen.

Met gedreven groet, Bas

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Vasu Coaching Beeldmerk