Achterover leunen en jezelf weer vinden

Achterover leunen en jezelf weer vinden 2560 1748 Vasu - Coaching & Trainingen

Het is een bijzondere tijd in de geschiedenis. Collectief afstand nemen, vertragen en verstillen. Misschien oefen je een beroep uit waar momenteel vraag naar is of heb je het juist extra druk vanwege het feit dat de kinderen meer thuis zijn. Misschien komt je werk juist wat meer stil te liggen en heb je tijd over.

 

Tijd om je opnieuw af te vragen welke zaken er nu werkelijk belangrijk voor je zijn. In beide gevallen een mooie gelegenheid om eens te zakken van je hoofd naar je lijf, van denken naar voelen, van doen naar zijn, van de wereld om je heen naar het oog van de storm. Van de content naar de container. Even achterover te leunen, om zo jouw ‘heilige midden’ weer te vinden. Je aangesloten te voelen op je diepste weten, en daarnaar te leven…

 

Om je kennis te laten maken met millennia oude technieken nam ik afgelopen week een korte 3-luik op over meditatie. Na een kort introductie filmpje vind je vervolgens een begeleide meditatie, een verslagje van mijn deelname aan een 10-daagse Vipassana-retraite ter inspiratie en tot slot een filmpje over de basis van meditatie; wat is het, hoe leer je het en hoe integreer je het in je dagelijkse leven?

 

Introductie (ca. 5 minuten)

Meditatie (ca. 25 minuten)

Vipassana (ca. 30 minuten)

Integratie (ca. 35 minuten)

TRAINER & COACH (Nu óók via de zakelijke trainingen van Human Potentials te boeken)

Bas groeide op in de horeca. Hij ontdekte de kracht van spiritualiteit op zijn 15e en van meditatie op zijn 23ste. In die tijd was er nog weinig wetenschappelijk onderzoek hiernaar of gelijkgestemden via sociale media. De daaropvolgende 25 jaren conformeerde hij zich aan het ‘normale leven’ en smeulde dit innerlijke vuur vrolijk verder. Een wereldse reis van zelf actualisatie was het gevolg. Zoals zijn moeder ooit zei; ‘als het de bedoeling was geweest om onszelf alleen maar te realiseren, dan waren we wel in India geboren’.

 

Zo werkte hij achtereenvolgens in de jeugdhulpverlening, de Retail en de laatste 8 jaar in het bank- en verzekeringswezen. Na vier grote reorganisaties kruiste meditatie zijn pad weer. Nu wél wetenschappelijk onderbouwd en bovendien omarmd door vele bedrijven en universiteiten. Het voelde als de (tweede) kans van zijn leven hier zijn levenswerk van te maken. Sinds 2014 helpt hij mensen uitdrukking te geven aan hun diepste weten. Door coaching en training, aan particulieren, op scholen en binnen bedrijven.

 

Bas zijn passie is mensen te herinneren aan hun ontspannen staat, juist wanneer er in stressvolle periodes gepresteerd moet worden. Sinds 2015 is hij verbonden aan Bridgeman. Hij doorliep er de programma’s en opleidingen en nam deel aan de organisatie ervan. Tevens begeleidde hij er naast zijn eigen retraites ook die van hen. Hij was ook betrokken bij Bridgeman in business, nu Human Potentials, en zakelijke mindfulness en brainhack trainingen, onder andere bij verschillende Waterschappen, Engie, Rijksvastgoed, in het onderwijs en in samenwerking met arbodiensten. Daarnaast is hij koude trainer, waarbij hij mensen helpt uit hun comfortzone te stappen en ongekende vermogens van zichzelf te ontdekken.

www.vasucoaching.nl

www.humanpotentials.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Vasu Coaching Beeldmerk