Wereldvrede

Wereldvrede

Wereldvrede 956 956 Vasu - Coaching & Trainingen

Zojuist gaf Miranda aan dat het eigenlijk te gek is dat wanneer Milan 18 wordt en afspreekt met een meisje ergens in het land, dat we hem maar beter leren om vooral ook even contact te maken met de ouders, om maar ingedekt te zijn voor het geval er iets gebeurt. En of hij dat wel begrijpt. Hij vond het toch al best ingewikkeld om volwassen te worden, zo gaf hij vorig jaar aan. Nadat hij met een vriend ’s avonds een muurtje over was geklommen om in de besloten binnentuin van een school wat te kletsen met een muziekje erbij. Iemand dacht “natuurlijk” aan inbrekers en ineens stonden er 4 agenten intimiderend om de jongens heen…

Ik raakte een beetje, nou ja nogal, getriggerd, want dat is in wezen het veelal onzichtbare werk wat ‘wij’ lichtwerkers doen. We zitten niet alleen maar te mediteren. We zijn bezig bewustzijn te vergroten, mensen te helpen ontspannen, te helpen hun shit op te ruimen. Door  te leren die shit onder ogen te zien, te omarmen en te transformeren naar liefde. Het collectieve, oude denken van angst en controle te transformeren naar nieuwsgierigheid, compassie, verbinding.

En we zitten met z’n allen in hetzelfde schuitje, ook al zien degenen voorin al de nieuwe realiteit en zit men achterin nog vooral schuld te zoeken bij anderen en omstandigheden. We willen allemaal naar de bestemming “Gelukkig Leven”. We slaan de brug tussen hoofd en hart, geven vingerwijzingen naar de bron ervan, welke niet ergens buiten ons, maar in ons ligt. Om van daaruit te leven en ons licht in de wereld te brengen. Wat het werk met vele coachees en groepen me heeft doen inzien is dat wanneer je echt leeft naar je diepste weten, dat dit nooit conflicteert met wat ‘anderen’ wensen. Zo willen we allemaal ontspannen leven, spelen en creëren.

“Vibrational attitude creates, circumstances reflect”

Moeten we onze kinderen echt opvoeden vanuit angst? Hoe kan dat? Kunnen we daarin nog wat leren door meer naar onze kinderen te kijken misschien? Kunnen we zelf een voorbeeld zijn en inspirerend gedrag vertonen? Wat is dat toch dat we blijkbaar niet kunnen delen, willen vechten om grond, de aarde uitputten en bevuilen, roddelen en oordelen, wat is dan volwassenheid? Diefstal, misbruik, moord, mensenhandel, is dat de wereld welke we anno 2020 als speelveld onze kinderen kunnen bieden?

Vroeger was er een Sire campagne; “een beter milieu begin bij jezelf”. Zo is het ook met het opruimen van je eigen trauma’s, belemmerende overtuigingen, oordelen en negatieve gedachten. Dat is de cirkel waar je wél invloed op hebt. En hoe meer we onszelf opschonen, op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau, des te meer kan onze natuurlijke staat van zijn, ons licht, daar doorheen schijnen. De wereld buiten jezelf verbeteren lijkt wellicht een onmogelijke uitdaging, maar als iedereen een beetje begint bij zichzelf, hoe cool zou dat zijn? Wereldvrede begint bij vrede in onszelf. Leer te verstillen, te vertragen, te luisteren, naar je diepste weten. Je staat niet alleen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Vasu Coaching Beeldmerk