Nieuws

Nieuws

Nieuws 2560 1707 Vasu - Coaching & Trainingen

Oké. Ik heb goed nieuws en ik heb slecht nieuws voor je. Laat ik met het slechte nieuws beginnen. Alles wat je doet, zegt of waar je aandacht aan schenkt verandert de structuur en functie van je hersenen.

 

Dus wanneer je negatieve gedachten, gevoelens en klaagzang deelt op sociale media bijvoorbeeld. Laten we maar zeggen dat je brein dan donkerder wordt (als beeldspraak). Dat niet alleen. Je projecteert het op je buitenwereld en gaat het steeds meer gemanifesteerd zien in jouw fysieke realiteit. Je trekt het als het ware naar je toe. Where focus goed energy flows. Dus let eens goed op wat je zo door de dag heen allemaal tegen je omgeving zegt, weet dat dát is wat je manifesteert en stop gewoon met het delen ervan.

Neurons that fire together, wire together

Dat is meteen ook het goede nieuws. Het tegendeel is ook waar. En…

Dat wil overigens niet zeggen dat je geen negatieve of sombere gedachten en gevoelens meer mag hebben. Herken en erken het wanneer het opkomt. Alles komt en gaat, niets is permanent. En vanuit de erkenning en het dragen ervan, het omarmen als het ware, kijk je welke positieve gedachten je er tegenover kunt stellen. Dit hoeft niet meteen het andere uiterste te zijn, maar jij hebt het vermogen dat te doen. Berust, ontspan en volg je hoogste inspiratie. Dat kan ook (eerst) iets heel kleins zijn. Om iemand te quoten: “dat er vandaag misschien niets uit je handen kwam, maar dat je het wél hebt gehaald om helemaal van de keuken naar je bankstel te komen”.

Emotioneel richtingssysteem

Vanuit een breder perspectief kan ik hier nog aan toevoegen dat het je emotioneel richtingssysteem is dat je laat weten of je op de juiste manier denkt. Voelt het goed, groene knop. Voelt het niet goed, rode knop. Kleine toelichting hierop. We ervaren vele emoties, toch kun je het ook zien als 1 emotioneel spectrum. Jouw diepste weten, je ziel, hoger zelf, je hart, weet altijd meer dan je brein. Wanneer je in jouw hoofd iets bedenkt, dus een gedachte nog eens overdenkt (doe je dat nog vaker dan wordt het dus een overtuiging, welke letterlijk een verbinding vormt in je neuro plastische brein),  dat niet in overeenstemming is met de werkelijkheid van je hart, dan voelt het niet goed. Is het (de gedachtenspinsels in je hoofd) daarentegen wél in overeenstemming met je hart, dan voelt het goed.

 

De rode knop voelt vaak als contractie, vernauwing, somber.

De groene knop juist als ontspanning, expansie, blij.

 

Voorbeelden? Ehm…

  • Je relatie wordt verbroken en je voelt verdriet. Tuurlijk is er zoiets als rouw, afscheid. Maar we bedenken dat dit het einde is van ons leven en we nooit meer zo’n lieve partner zullen ontmoeten. Hoe voelt dát? Rode knop.
  • Je raakt je baan kwijt, idem.
  • Dus vaak het verlies van zaken waaraan we ons hechten. Maar ook verkeerde (dus niet in lijn met de werkelijkheid vanuit het grotere perspectief zoals je hart dat kent) interpretaties van de werkelijkheid. Oude overtuigingen; ze zien me toch niet staan, ik ben niet goed genoeg. Hoe voelt dat? Rode knop.

 

In positievere zin dan?

  • Je voelt de inspiratie om je baan op te zeggen en voor jezelf te beginnen. Inspiratie betekent zoiets als inademen, je krijgt het ingegeven, je bedenkt het niet. Hoe voelt dat? Groene knop.
  • Vervolgens komen de twijfels en de angst om de hoek kijken. Kan ik dat wel, straks heb ik geen geld meer en kom ik op straat te staan. Hoe voelt dat? Rode knop. Check hierover eens de three day challenge van Bentinho Massaro op YouTube.
  • Je voelt de inspiratie om iets dat dient te schrijven, te delen. Hoe voelt dat? Groene knop.

Je hoeft geen blije eikel te zijn wanneer je je even klote voelt.

Oefen er maar eens mee, je wereld(beeld) gaat er compleet anders uitzien. Je mindset zal ook meer veranderen van fixed naar growth. Zonder te faken, zonder te bypassen. Dus (h)erken je negatieve gedachten en emoties. Ze willen je iets leren. En wees alert, zodat je ze tijdig  kunt transformeren. Houd een journal bij over je bevindingen. Iedere avond je timer op een kwartier en schrijven maar. Ik ben benieuwd! Of ook een leuke, lees eens terug wat je de afgelopen maand allemaal hebt gedeeld en aan reacties hebt gedropt en wat dat met je deed. Misschien luchtte het wel op, in eerste instantie, maar hoeveel energie heb je eraan gegeven en wellicht ook aan bijval van anderen erbij gekregen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Vasu Coaching Beeldmerk